IT-JT OY


 
 
 
 
 
 
OP
 
herttua
 
lähi tapiola

 


KILPAILIJAT
 
INFO
   
VETOUISTELUN SM 2014 TULOKSET

Lähes tyyni Puruveden pinta kuohahti Kerimäen kirkkorannan liepeillä hetkeksi isoksi vaahdoksi lauantaiaamuna, kun SM-vetouistelun venekunnat saivat lähtöluvan. Suurimmillaan yli 200-hevosvoimaiset moottorit kiidättivät kilpailijat rivakasti eri puolille järveä.

132 venettä risteili Puruvettä kahden päivän ajan. Venettä kohti sallittiin kymmenen vapaa, joten järveä harasi koko ajan pitkälti toista tuhatta vaappua ja uistinta.

Puruveden Kala-Harrien isännöimässä SM-kisassa nousi kalaa yhteensä lähes kaksi tuhatta kiloa. Valtaosa, vajaat 1800 kiloa oli haukia, joilla myös kilpailun palkintosijat voitettiin.

 Suomen mestaruuden vei historiallisesti jo toistamiseen peräkkäin joensuulaisen Tommi Kinnusen kipparoima venekunta, jossa miehistönä olivat Timo Sorjonen ja Jari Lautanen. Kinnusen venekunnan haukisaalis oli 57 760 grammaa, joka tuotti saman määrän pisteitä, kun hauen kerroin oli yksi.

Hopeaa ottivat Pasi Ikonen, Juha-Matti Tarkkonen ja Ari Pitko 56 060 pisteellä. Saaliiseen sisältyi haukien lisäksi toista kiloa säyneitä ja vajaa kilo ahvenia.

Paikallisten kalastajien mainetta puolusti ansiokkaasti enonkoskelainen Kari Bäck, jonka miehistönä olivat enonkoskelainen Veli-Matti Vellonen ja kerimäkeläinen Sami Nousiainen. Kolmikko otti pronssia 49 600 pisteellä.

Puruveden Kala-Harrien puheenjohtaja Veijo Malinen oli tyytyväinen kisaviikonvaihteen sujumiseen. Yhtään protestia ei tullut kilpailijoilta ja Kirkkoranta uusine veneluiskineen toimi kilpailukeskuksena hyvin.

lähde: Puruvesi-lehti / Jari Silvennoinen.


Lopulliset tulokset (kippari)
Lauantain tulos
Sunnuntain tulos


 

Lopulliset tulokset (joukkue)Kuvia sm-vetouistelu 2014 tapahtumasta
Kuvat diaesityksenä
 
KILPAILUOHJELMA

Tästä kilpailuohjelmaan.

--------------------------------------------------------------------------------------------------
ESIKISAT

Puruvesi antoi liki neljäsataa kiloa haukia 

Viiden kilon järvilohella toiselle sijalle Kerimäki-uistelussa 

SM-uistelun esikisana toimineeseen tämänvuotiseen Kerimäki-uisteluun odotettiin noin sataa venekuntaa, mutta tuima pohjoisenpuoleinen tuuli karsi viime hetkillä vesille lähtijöiden määrän 49 venekuntaan.

Veneitä viime lauantaina keikuttanut aallokko ei onneksi syönyt uistelijoiden saaliita. Puruveden Kala-Harrien järjestämä kilpailu tosin taipui nyt haukikisaksi, jossa punnitukseen tuotiin yli 380 kiloa haukia. Suurin yksittäinen hauki painoi yli kymmenen kiloa. Mitattavaa saalista sai 33 venekuntaa.

Voiton vei joensuulaisen Juha Hämäläisen kipparoima venekunta runsaan 42,4 kilon haukisaaliilla. Kun päälle lyötiin vielä omalla kertoimellaan 350 gramman ahven ja yksi säyne, tuli pistemääräksi 44 830. Varakipparina oli Jouko Hintikka.

Haukirintaman rikkoivat ainoastaan nilsiäläinen Anssi Valtonen ja varakippari Jarkko Kukkonen, jotka toivat vaa’alle yhden kalan: komea järvilohi asettui puntarissa 4 990 grammaan. Lohikalojen pistekerroin oli seitsemän, joten pisteitä kertyi 34 930 ja tuloksissa toinen sija.
Kolmanneksi tulivat vajaan 28 kilon haukisaaliilla ja ahvenilla Joona Partanen ja Matti Elolampi Parikkalasta, pisteitä 29 730. 

Puruveden Kala-Harrit testasi Kerimäki-uistelussa kisakoneistoa elokuun varsinaista SM-uistelua varten. Kilpailussa sattui kaksi konerikkoa, joista toisen tapauksen tiimoilta tuli pientä jälkiselvittelyä.

Kerimäkeläisen Sami Nousiaisen kipparoiman veneen moottori teki kisan loppupuolella tenän. Nousiainen ilmoitti järjestäjille haaverista ja hän joutui rantautumaan yhteen viralliseen rantautumispaikkaan, Väljäsalmeen.

Järjestävän seuran virallinen valvoja otti rannassa kalat vastaan ja kipparin kyytiin, ja toi kalastajan sekä saaliin autolla punnituspaikalle hieman myöhemmin kun muiden kilpailijoiden kalat oli jo punnittu.

Sami Nousiaisella ja Juha Nousiaisella oli haukia ja ahvenia yhteensä 26 730 pisteen edestä, millä heltisi neljäs sija. Protestiaikana ei tullut vastalauseita, mutta jälkeen päin tuli hieman arvostelua siitä, että autokyydillä punnitukseen tuotu saalis hyväksyttiin.

Puruveden Kala-Harrien puheenjohtaja Veijo Malinen tarkisti menettelyn Suomen uistelutoimikunnalta, joka on SM-uistelun virallinen järjestäjä. Uistelutoimikunnan mukaan saalis voitiin hyväksyä, koska se oli ilmoitetun määräajan puitteissa järjestäjän hallussa. Saalis voitiin näin tuoda varsinaiselle punnituspaikalle viiveelläkin.

Vastaavia tapauksia on sattunut aiemmin jopa SM-uisteluissa ja käytäntö on ollut sama. Tarkempia tietoja voi tarvittaessa kysyä esimerkiksi uistelutoimikunnan puheenjohtaja Eero Kokkariselta tai hallituksen jäsen Hannu Kesoselta. Lähde Jari S


Lopulliset ja vahvistetut tulokset

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ILMOITTAUTUMINEN

Vetouistelu-cup:ien yhteyshenkilöt ilmoittavat kipparit SM-kilpailuihin. Ilmoittautumiset kootusti Juha Kososelle (juha.kosonen(a)itjt.fi). Ilmoittautumisessa mainittava kipparin yhteystiedot, miehistö, seura,  vene ja mahdolliset sponsorit.

Vetouistelun SM-kilpailuihin voi osallistua vain cup:eista kisapaikan saaneet.


TERVETULOA !

© 2014 Kerimäen sm uistelut | IT-JT OY